OPLOSSING voor medewerkers

IT-Afdeling

Leg kennis van alle applicaties razendsnel vast in werkinstructies, handleidingen en trainingen. Stimuleer kennisdeling en ontwikkel het kennisniveau van medewerkers.

uniform format
Leg kennis vast in instructies

Stimuleer onderlinge kennisdeling door technische, functionele en specialistische kennis razendsnel vast te leggen in stapsgewijze instructies.

Stel instructies centraal beschikbaar

Bied iedere medewerker toegang tot dezelfde kennis en informatie door digitale instructies op één centrale plek beschikbaar te stellen.

Ondersteun gebruikers op de werkplek

Verhoog de zelfredzaamheid van medewerkers en ontwikkel hun kennisniveau door instructies in te zetten bij het uitvoeren van werkzaamheden.

Kennis, best practices en processen documenteren

Kennis, processen en best practices van een IT-afdeling zijn doorgaans onvoldoende vastgelegd. Het vastleggen ervan wordt namelijk vaak als te tijdrovend ervaren.

Echter biedt het vastleggen van kennis veel kansen. De vaardigheden van medewerkers nemen toe, het niveau van de afdeling stijgt en kennis kan worden hergebruikt.

Met het SelfGuide platform maak je werkinstructies, handleidingen en trainingen. Hierin leg je eenvoudig en razendsnel alle kennis, best practices en processen vast.

Hoe werkt SelfGuide voor
de IT-Afdeling?

Maak gebruik van de intuïtieve recorder.

Ontwerp razendsnel stapsgewijze werkinstructies op basis van schermafbeeldingen en de mogelijkheden van de editor.

Recorder

Neem razendsnel stapsgewijze werkinstructies op met de recorder. Schermafbeeldingen, muisklikken en toetsen worden automatisch vastgelegd.

Editor

Verrijk schermafbeeldingen van werkinstructies met de mogelijkheden van de editor: titelen, beschrijven, censureren, annoteren en verbergen.

Search & Filter

Kenmerk werkinstructies met de verschillende uitgebreide opties van de search & filter: titels, tags, beschrijvingen, applicaties en eigenaren.

Geef kenmerken mee aan werkinstructies.

Kenmerk werkinstructies met titels, tags, beschrijvingen, applicaties en eigenaren voor het structureren van de bibliotheek.

Bibliotheek

Stel werkinstructies centraal en gestructureerd beschikbaar in de bibliotheek, waar alle gebruikers altijd en overal toegang tot hebben.

Search & Filter

Kenmerk werkinstructies met de verschillende uitgebreide opties van de search & filter: titels, tags, beschrijvingen, applicaties en eigenaren.

Hyperlinks

Deel de unieke URL's van werkinstructies rechtstreeks met gebruikers of plaats deze direct in andere applicaties en systemen van de organisatie.

Combineer meerdere werkinstructies.

Ontwerp complete handleidingen en trainingen op basis van werkinstructies, hoofdstukken, oefenbestanden en afbeeldingen.

Trainingen

Stel trainingen samen op basis van werkinstructies om een gebruiker meer over specifieke onderdelen van een bepaalde applicatie te leren.

Handleidingen

Ontwikkel handleidingen voor applicaties op basis van hoofdstukken met titels, beschrijvingen ,werkinstructies en afbeeldingen.

Bibliotheek

Stel trainingen, handleidingen en werkinstructies beschikbaar in de centrale bibliotheek, waar gebruikers altijd en overal toegang tot hebben.

Vind alle instructies in de centrale bibliotheek.

Gebruik de search & filter om de juiste werkinstructie, handleiding of training te vinden in de centrale bibliotheek.

Viewer

Bekijk werkinstructies in de intuïtieve viewer. Door de stapsgewijze opbouw zijn werkinstructies eenvoudig en in eigen tempo te bekijken.

Feedback

Geef direct vanuit de viewer feedback op een werkinstructie. Handel als beheerder feedback eenvoudig en snel af vanuit één overzichtelijke weergave.

Bibliotheek

Vind als gebruiker te allen tijde razendsnel de juiste training, handleiding of werkinstructie in de gestructureerde en centrale bibliotheek.

"Concrete waarde realiseren we door het borgen en centraal beschikbaar stellen van specialistische, technische en functionele kennis van applicaties. In de praktijk zie je dat een nieuwe collega meldingen oplost aan de hand van werkinstructies in SelfGuide.”

Sander Hilgerink

Teamleider I&A

De Woonplaats
De Woonplaats

Klaar om kennis en processen vast te leggen?

Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden van SelfGuide voor de IT-Afdeling te ontdekken.