OPLOSSING voor medewerkers

IT-Helpdesk

Creëer razendsnel instructies op maat en stel deze beschikbaar met SelfGuide. Verminder het aantal meldingen, los meldingen efficiënter op en verhoog de klanttevredenheid.

uniform format
Bied gebruikers maatwerk instructies

Los meldingen efficiënter op en verhoog de klanttevredenheid door maatwerk instructies in te zetten bij het uitvoeren van werkzaamheden.

Stel instructies centraal beschikbaar

Voorkom meldingen van gebruikers en verbeter hun zelfredzaamheid door instructies voor applicaties op één plek beschikbaar te stellen.

Leg kennis vast in instructies

Stimuleer kennisdeling en de ontwikkeling van digitale vaardigheden door razendsnel stapsgewijze instructies voor alle applicaties te kunnen creëren.

Instructies voor applicaties razendsnel maken en delen

Het hoge personeelsverloop, de druk tijdens projecten en het verschil in kennis tussen medewerkers hebben een negatief effect op de efficiëntie van de IT-helpdesk.

Voor de IT-helpdesk is het tackelen van de uitdagingen cruciaal om korte wachttijden, lage kosten per melding en hoge klanttevredenheid te realiseren.

Met SelfGuide creëer je snel werkinstructies, handleidingen en trainingen voor applicaties. Deze gebruik je om meldingen efficiënter op te lossen én te voorkomen.

Hoe werkt SelfGuide voor
de IT-Helpdesk?

Maak gebruik van de intuïtieve recorder.

Ontwerp razendsnel stapsgewijze werkinstructies op basis van schermafbeeldingen en de mogelijkheden van de editor.

Recorder

Neem razendsnel stapsgewijze werkinstructies op met de recorder. Schermafbeeldingen, muisklikken en toetsen worden automatisch vastgelegd.

Editor

Verrijk schermafbeeldingen van werkinstructies met de mogelijkheden van de editor: titelen, beschrijven, censureren, annoteren en verbergen.

Search & Filter

Kenmerk werkinstructies met de verschillende uitgebreide opties van de search & filter: titels, tags, beschrijvingen, applicaties en eigenaren.

Geef kenmerken mee aan werkinstructies.

Kenmerk werkinstructies met titels, tags, beschrijvingen, applicaties en eigenaren voor het structureren van de bibliotheek.

Bibliotheek

Stel werkinstructies centraal en gestructureerd beschikbaar in de bibliotheek, waar alle gebruikers altijd en overal toegang tot hebben.

Search & Filter

Kenmerk werkinstructies met de verschillende uitgebreide opties van de search & filter: titels, tags, beschrijvingen, applicaties en eigenaren.

Hyperlinks

Deel de unieke URL's van werkinstructies rechtstreeks met gebruikers of plaats deze direct in andere applicaties en systemen van de organisatie.

Combineer meerdere werkinstructies.

Ontwerp complete handleidingen en trainingen op basis van werkinstructies, hoofdstukken, oefenbestanden en afbeeldingen.

Trainingen

Stel trainingen samen op basis van werkinstructies om een gebruiker meer over specifieke onderdelen van een bepaalde applicatie te leren.

Handleidingen

Ontwikkel handleidingen voor applicaties op basis van hoofdstukken met titels, beschrijvingen, werkinstructies en afbeeldingen.

Bibliotheek

Stel trainingen, handleidingen en werkinstructies beschikbaar in de centrale bibliotheek, waar gebruikers altijd en overal toegang tot hebben.

Vind alle instructies in de centrale bibliotheek.

Gebruik de search & filter om de juiste werkinstructie, handleiding of training te vinden in de centrale bibliotheek.

Viewer

Bekijk werkinstructies in de intuïtieve viewer. Door de stapsgewijze opbouw zijn werkinstructies eenvoudig en in eigen tempo te bekijken.

Feedback

Geef direct vanuit de viewer feedback op een werkinstructie. Handel als beheerder feedback eenvoudig en snel af vanuit één overzichtelijke weergave.

Bibliotheek

Vind als gebruiker te allen tijde razendsnel de juiste training, handleiding of werkinstructie in de gestructureerde en centrale bibliotheek.

"Wij gebruiken SelfGuide om onze medewerkers zelfredzamer te maken. De investering verdient zich meer dan terug door de verhoogde productiviteit van medewerkers, tijdsbesparing bij oplosgroepen en kostenbesparing bij het onderhouden van handleidingen.”

Berry Berkenhamer

Incident Manager

Gemeente Alphen aan den Rijn
Gemeente Alphen aan den Rijn

Klaar om de prestaties en het niveau van de IT-Helpdesk te verbeteren?

Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden van SelfGuide voor de IT-Helpdesk te ontdekken.