oplossing voor medewerkers

User Onboarding

Maak razendsnel werkinstructies, handleidingen en trainingen op maat met SelfGuide voor user onboarding. Verkort de inwerktijd, verbeter prestaties en verhoog werkplezier.

uniform format
Bied gebruikers maatwerk instructies

Versimpel het werken met applicaties en verkort de inwerktijd door razendsnel stapsgewijze instructies op maat te creëren voor gebruikers.

Stel instructies centraal beschikbaar

Voorkom oponthoud en verbeter de productiviteit door instructies voor applicaties op één plek beschikbaar te stellen aan gebruikers.

Ondersteun gebruikers op de werkplek

Verhoog de zelfredzaamheid en kennis van gebruikers door digitale instructies in te zetten bij het uitvoeren van werkzaamheden.

Leer gebruikers effectief te werken met applicaties

User onboarding programma’s leveren onvoldoende resultaat op wanneer deze gestandaardiseerd zijn en onvoldoende aansluiten op de praktijk.

Door user onboarding op maat zijn medewerkers sneller productief. Daarnaast ervaren ze meer werkplezier en beschikken ze over de vereiste kennis van applicaties.

Met SelfGuide als centraal platform met werkinstructies, trainingen en handleidingen op maat profiteer je van de voordelen van effectieve user onboarding.

Hoe werkt SelfGuide voor User Onboarding?

Maak gebruik van de intuïtieve recorder.

Ontwerp razendsnel stapsgewijze werkinstructies op basis van schermafbeeldingen en de mogelijkheden van de editor.

Recorder

Neem razendsnel stapsgewijze werkinstructies op met de recorder. Schermafbeeldingen, muisklikken en toetsen worden automatisch vastgelegd.

Editor

Verrijk schermafbeeldingen van werkinstructies met de mogelijkheden van de editor: titelen, beschrijven, censureren, annoteren en verbergen.

Search & Filter

Kenmerk werkinstructies met de verschillende uitgebreide opties van de search & filter: titels, tags, beschrijvingen, applicaties en eigenaren.

Geef kenmerken mee aan werkinstructies.

Kenmerk werkinstructies met titels, tags, beschrijvingen, applicaties en eigenaren voor het structureren van de bibliotheek.

Bibliotheek

Stel werkinstructies centraal en gestructureerd beschikbaar in de centrale bibliotheek, waar gebruikers altijd en overal toegang tot hebben.

Search & Filter

Kenmerk werkinstructies met de verschillende uitgebreide opties van de search & filter: titels, tags, beschrijvingen, applicaties en eigenaren.

Hyperlinks

Deel de unieke URL's van werkinstructies rechtstreeks met gebruikers of plaats deze direct in andere applicaties en systemen van de organisatie.

Combineer meerdere werkinstructies.

Ontwerp complete handleidingen en trainingen op basis van werkinstructies, hoofdstukken, oefenbestanden en afbeeldingen.

Trainingen

Stel trainingen samen op basis van werkinstructies om gebruikers meer over specifieke onderdelen van een bepaalde applicatie te leren.

Handleidingen

Ontwikkel handleidingen, voor applicaties op basis van hoofdstukken met titels, beschrijvingen, werkinstructies en afbeeldingen.

Bibliotheek

Stel trainingen, handleidingen en werkinstructies beschikbaar in de centrale bibliotheek, waar gebruikers altijd en overal toegang tot hebben.

Maak gebruik van de digitale viewer.

Bekijk werkinstructies stap voor stap en in eigen tempo in de viewer. Geef daarnaast met een druk op de knop feedback.

Viewer

Bekijk werkinstructies in de intuïtieve viewer. Door de stapsgewijze opbouw zijn werkinstructies eenvoudig en in eigen tempo te bekijken.

Feedback

Geef direct vanuit de viewer feedback op een werkinstructie. Handel als beheerder feedback eenvoudig en snel af vanuit één overzichtelijke weergave.

Bibliotheek

Vind als gebruiker te allen tijde razendsnel de juiste training, handleiding of werkinstructie in de gestructureerde en centrale bibliotheek.

"Inmiddels maken 340 gebruikers en 25 beheerders van instructies gebruik van SelfGuide. In de praktijk zorgen de werkinstructies voor een standaard manier van werken en blijken ze erg effectief bij het begeleiden van gebruikers tijdens het werk."

Leon van der Zanden

Architect Informatiemanagement

Woonbedrijf
Woonbedrijf

Klaar om effectieve user onboarding te realiseren?

Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden van SelfGuide voor User Onboarding te ontdekken.