Integreer Selfguide in je huidige applicatielandschap

Integraties

Vergroot applicatiekennis, verbeter zelfredzaamheid en ontwikkel een kennisgedreven organisatie met applicatie werkinstructies, handleidingen en trainingen.

Eenvoudig toegang krijgen binnen het vertrouwde communicatieplatform

Microsoft Teams

Stel relevante werkinstructies, handleidingen en trainingen rechtstreeks beschikbaar in Microsoft Teams. Door tabbladen en kanalen slim in te richten vinden eindgebruikers snel de juiste werkinstructie, handleiding of training.

Login

Inloggen is door Single Sign-On (SSO) verleden tijd. Eindgebruikers hebben direct toegang tot relevante werkinstructies, handleidingen en trainingen.

Integratie

SelfGuide is te openen in een tabblad van een kanaal. Daarnaast kun je kanalen inrichten met instructies voor specifieke doeleinden.

Instructiescherm

Na het openen van de instructie ziet de eindgebruiker het instructiescherm.

Eenmalig inloggen met bestaande accounts

Azure AD

Log in bij Microsoft (Office) 365 en krijg toegang tot SelfGuide. Je maakt gebruik van je bestaande gebruikersnaam en wachtwoord. Opnieuw inloggen is niet nodig.

Login

Inloggen bij Microsoft (Office) 365 met een bestaand account.

Integratie

SelfGuide is te openen in een tabblad van een kanaal. Daarnaast kun je kanalen inrichten met instructies voor specifieke doeleinden.

Startscherm

Na het openen van de instructie ziet de eindgebruiker het instructiescherm.

Combineren met knowledge management

TOPdesk KB

Maak automatisch knowledgebase items aan op basis van AWI's en publiceer deze in de selfservice portal van TOPdesk. Ontzorg jouw servicedesk door eerstelijns gebruikersvragen direct te tackelen met behulp van applicatie werkinstructies.

TOPdesk Knowledgebase Item

Een applicatie werkinstructie wordt automatisch gekoppeld in de selfservice portal van TOPdesk.

Configureren

Bepaal of een applicatie werkinstructie automatisch gepubliceerd moet worden in de selfserviceportal van TOPdesk.

Klanten over SelfGuide

Samen met onze klanten maken we het verschil.

Woonbedrijf
Woonbedrijf

"Inmiddels maken 340 gebruikers en 25 beheerders van instructies gebruik van SelfGuide. In de praktijk zorgen de werkinstructies voor een standaard manier van werken en blijken ze erg effectief bij het begeleiden van gebruikers tijdens het werk."

Leon van der Zanden

Architect Informatiemanagement

Moore DRV
Moore DRV

“Vanzelfsprekend zullen er vele wijzigingen in werkinstructies plaatsvinden door de ingebruikname van nieuwe applicaties. SelfGuide zal daardoor een steeds belangrijkere rol in gaan nemen.”

Rooy van Keulen

ICT Service Coördinator

VBI
VBI

“De werkinstructies uit SelfGuide zijn perfect voor support aan collega’s. Het voordeel voor gebruikers is dat ze te allen tijde opnieuw de werkinstructie kunnen bekijken. Daarnaast ervaren we een hogere interne klanttevredenheid en lagere kosten per melding.”

Marriëtte Smits

IT Solution Coordinator

Crocs Europe
Crocs Europe

“Door de intelligente zoekfunctie, tags, applicatiekenmerken en het samenstellen van handleidingen/trainingen vind je razendsnel de juiste informatie. Doordat je 24/7 toegang hebt tot werkinstructies voor applicaties verhoog je het rendement op trainingen.”

Lieske Glas

Associate HR Business Partner

De Zijlen
De Zijlen

“Bij de migratie naar Office 365 hebben we werkinstructies gemaakt met SelfGuide. Links naar werkinstructies zijn o.a. op het intranet gepubliceerd. In de praktijk zagen we dat er veel vraag was naar werkinstructies voor zowel technische problemen als nieuwe functionaliteiten.”

Martin Derks

IT Consultant & Trainer

ExplainiT
ExplainiT

“Tijdens mijn trainingen maak ik vaak gebruik van SelfGuide. Als cursisten vastlopen, verwijs ik vaak naar een handleiding binnen het platform. Daarnaast is het erg eenvoudig om de leerstof actueel te houden, wat voor mij als trainer een uitkomst is. “

Arduwan Samandar

Trainer Office 365

De Woonplaats
De Woonplaats

"Concrete waarde realiseren we door het borgen en centraal beschikbaar stellen van specialistische, technische en functionele kennis van applicaties. In de praktijk zie je dat een nieuwe collega meldingen oplost aan de hand van werkinstructies in SelfGuide.”

Sander Hilgerink

Teamleider I&A

Moore DRV
Moore DRV

Moore DRV heeft eind 2021 haar onboardingsproces gedigitaliseerd. Iedere nieuwe collega wordt voor de eerste werkdag start meegenomen in een onboardingsflow binnen SelfGuide. Digitaal onboarden heeft voor ons een duidelijke meerwaarde; het is korter, concreter en dus efficiënter. Alle informatie is snel beschikbaar voor iedereen en je hebt weinig onderhoud, nieuwe collega’s zijn direct productief en wij hebben geen extra kosten van een onboardingsapp.

Sanne Goedbloed - Witting

Adviseur learning & development

Contact met ons opnemen

Klaar om ons
platform te ervaren?

Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden van SelfGuide te ontdekken.