integraties

TOPdesk Kennisbeheer

Creëer, actualiseer en optimaliseer moeiteloos TOPdesk kennisitems met SelfGuide. Los meldingen efficiënter op, ondersteun self service en versnel onboarding.

uniform format
Zet werkinstructies in als kennisitems

Creëer razendsnel stapsgewijze werkinstructies met SelfGuide en synchroniseer deze met behulp van de integratie eenvoudig als kennisitem in TOPdesk.

Stel instructies centraal beschikbaar

Stimuleer onderlinge kennisdeling en los meldingen efficiënter op door werkinstructies voor applicaties centraal beschikbaar te stellen.

Ondersteun gebruikers op de werkplek

Verhoog de zelfredzaamheid van medewerkers en ontwikkel hun kennisniveau door werkinstructies in te zetten bij het uitvoeren van werkzaamheden.

Benut de mogelijkheden van TOPdesk kennisitems

Het beheren van kennisitems in TOPdesk wordt doorgaans als tijdrovend ervaren. Organisaties slagen er daardoor vaak niet in om alles uit het kennissysteem te halen.

Een succesvol ingericht TOPdesk kennissysteem leidt tot efficiëntere afhandeling van meldingen, verbeterde self service ondersteuning en verhoogde klanttevredenheid. 

Met SelfGuide creëer, actualiseer en optimaliseer je moeiteloos werkinstructies, die door de integratie als kennisitems in TOPdesk gebruikt kunnen worden.

Hoe werkt SelfGuide voor TOPdesk Kennisbeheer?

Maak gebruik van de intuïtieve recorder.

Ontwerp razendsnel stapsgewijze werkinstructies op basis van schermafbeeldingen en de mogelijkheden van de editor.

Recorder

Neem razendsnel stapsgewijze werkinstructies op met de recorder. Schermafbeeldingen, muisklikken en toetsen worden automatisch vastgelegd.  

Editor

Verrijk schermafbeeldingen van werkinstructies met de mogelijkheden van de editor: titelen, beschrijven, censureren, annoteren en verbergen.

Search & Filter

Kenmerk werkinstructies met de verschillende opties van de search & filter: titels, tags, beschrijvingen, applicaties en eigenaren.

Profiteer van de integratie.

Bepaal per werkinstructie of deze gesynchroniseerd dient te worden als Nederlands en/of Engels kennisitem in TOPdesk.

TOPdesk Integratie

Synchroniseer werkinstructies vanuit SelfGuide automatisch als kennisitems in TOPdesk. Bepaal dit voor iedere willekeurige werkinstructie.

Search & Filter

Kenmerk werkinstructies met de verschillende uitgebreide opties van de search & filter: titels, tags, beschrijvingen, applicaties en eigenaren.

Bibliotheek

Beheer werkinstructies in de gestructureerde centrale bibliotheek van SelfGuide waar je gebruik maakt van intelligente opties voor zoeken en filteren.

Tref kennisitems in TOPdesk aan.

Bekijk de gecreëerde kennisitems voor de kennisbank en de Self-Service Portal van TOPdesk.

Kennissysteem

Vind de gesynchroniseerde werkinstructies als kennisitems met informatie en een directe link terug in het kennissysteem van TOPdesk.

Self-Service Portal

Publiceer de gesynchroniseerde werkinstructies rechtstreeks als kennisitems in de TOPdesk Self-Service Portal om gebruikers optimaal te ondersteunen.

Bibliotheek

Beheer werkinstructies in de gestructureerde bibliotheek van SelfGuide waar je gebruik maakt van intelligente opties voor zoeken en filteren.

Maak gebruik van de digitale viewer.

Bekijk werkinstructies stap voor stap en in eigen tempo in de viewer. Geef daarnaast met een druk op de knop feedback.

Viewer

Bekijk werkinstructies in de intuïtieve viewer. Door de stapsgewijze opbouw zijn werkinstructies eenvoudig en in eigen tempo te bekijken.

Feedback

Geef direct vanuit de viewer feedback op een werkinstructie. Handel als beheerder feedback eenvoudig en snel af vanuit één overzichtelijke weergave.

Recorder

Actualiseer een verouderde werkinstructie razendsnel met de recorder. Update als beheerder alleen de incorrecte informatie in een werkinstructie.

"Wij gebruiken SelfGuide om onze medewerkers zelfredzamer te maken. De investering verdient zich meer dan terug door de verhoogde productiviteit van medewerkers, tijdsbesparing bij oplosgroepen en kostenbesparing bij het onderhouden van handleidingen.”

Berry Berkenhamer

Incident Manager

Gemeente Alphen aan den Rijn
Gemeente Alphen aan den Rijn

Klaar om alles uit TOPdesk kennisitems te halen?

Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden van SelfGuide voor TOPdesk Kennisbeheer te ontdekken.