Hoe Dimence Groep met SelfGuide medewerkers digitaal vaardig maakt

Ontdek in deze case study hoe:

✔ SelfGuide als centraal platform voor instructies een belangrijke rol vervult bij het overdragen van kennis en het oplossen van meldingen.
✔ Applicatiebeheerders van Dimence Groep razendsnel maatwerk werkinstructies, trainingen en handleidingen voor alle applicaties in één format maken.
✔ Medewerkers van Dimence Groep altijd over uniforme en laagdrempelige instructies beschikken voor het zelfstandig en effectief gebruiken van applicaties.

In deze gratis case study lees je hoe Dimence Groep SelfGuide inzet om medewerkers met instructies digitaal vaardig te maken en houden.

Download Case Study

Bedankt voor je aanvraag. Download de whitepaper door te drukken op onderstaande knop.
Oeps! Er ging wat mis met het versturen. Kijk of alle velden goed zijn ingevuld

Belangrijke rol voor SelfGuide in de organisatie

Intuïtieve instructies voor alle applicaties op één plek

Bij Dimence Groep is correct gebruik van applicaties belangrijk voor de kwaliteit van de zorg. Voorwaarde is dat medewerkers de juiste kennis en vaardigheden hebben.

Werkinstructies als middel voor kennisborging& -deling inzetten.
Razendsnel uniforme werkinstructies van hoge kwaliteit maken.
Alle werkinstructies op één centrale plek beschikbaar stellen.
Vindbaarheid en gebruiksgemak voor medewerkers optimaliseren.
Meldingen op de servicedesk oplossen met instructies voor applicaties.
(Nieuwe) medewerkers tijdens het werk digitaal begeleiden.

Klanten over SelfGuide

Moore DRV
Moore DRV

“Bij implementaties of updates van applicaties is er vaak een beperkte hoeveelheid tijd om kennis over te brengen. Met SelfGuide zijn we in staat om kennisoverdracht op efficiënte en effectieve wijze te faciliteren. Het resultaat is een significant betere adoptie van applicaties en digitaal vaardigere medewerkers met een hoge zelfredzaamheid.”

Roy van Keulen

ICT Service Coördinator

Moore DRV
Moore DRV

"Met SelfGuide kunnen wij openbare werkinstructies via onze website beschikbaar stellen aan onze cliënten. Ze kunnen hierdoor op hun eigen tempo ondersteuning krijgen bij applicaties. Onze cliënten ervaren dit als zeer prettig."

Roy van Keulen

ICT Service Coördinator

woCom
woCom

"SelfGuide zorgt ervoor dat we op efficiënte wijze instructies, handleidingen en trainingen voor applicaties kunnen maken en actualiseren. Statische instructies en lange (Word) documenten zijn verleden tijd voor medewerkers van onze organisatie.”

Tonny van der Putten

Applicatiebeheerder

Dimence Groep
Dimence Groep

"We ondersteunen collega's met uniforme en laagdrempelige instructies, gemaakt met SelfGuide. Collega's in het primaire proces zijn toch het liefst bezig met het behandelen van cliënten, daarom helpt het ze als instructies zo eenvoudig en eenduidig mogelijk worden aangereikt. Groeiende digitale vaardigheden zorgen voor meer tijd voor onze cliënten, meer werkplezier en lagere werkdruk, klaar voor de toekomst."

Alexander Dijk

Applicatiebeheerder

Reinier van Arkel
Reinier van Arkel

"Wij zetten SelfGuide in voor het ondersteunen van onze medewerkers bij de overstap naar de nieuwe versie van Ons®. We leggen onze werkwijze vast in instructies en maken op deze manier snel trainingsmateriaal."

Richard de Fijter

ICT Manager

ExplainiT
ExplainiT

“Tijdens mijn trainingen maak ik vaak gebruik van SelfGuide. Als cursisten vastlopen, verwijs ik vaak naar een handleiding binnen SelfGuide. Daarnaast is het erg eenvoudig om de leerstof actueel te houden, wat voor mij als trainer een uitkomst is. “

Arduwan Samandar

Trainer Office 365

woCom
woCom

"Met onze I&A afdeling moeten we ervoor zorgen dat onze medewerkers over zoveel mogelijk kennis beschikken van de softwareproducten die we gebruiken. SelfGuide speelt daarin een belangrijke rol."

Tonny van der Putten

Applicatiebeheerder

Woonbedrijf
Woonbedrijf

"Inmiddels maken 340 gebruikers en 25 beheerders van instructies gebruik van SelfGuide. In de praktijk zorgen de instructies voor een standaard manier van werken en blijken ze erg effectief bij het begeleiden van gebruikers tijdens het werk."

Leon van der Zanden

Architect Informatiemanagement