Hoe Moore DRV zelfstandig en effectief gebruik van applicaties realiseert

Ontdek in deze case study hoe:

✔ Medewerkers altijd over de vereiste kennis en vaardigheden beschikken voor zelfstandig en effectief gebruik van applicaties.
✔ Kennisoverdracht rondom applicaties op efficiënte wijze wordt gefaciliteerd met SelfGuide als centraal platform.
✔ Werkinstructies, handleidingen en trainingen voor alle applicaties razendsnel en in één uniform format gemaakt worden.

In deze case study lees je hoe Moore DRV met SelfGuide zelfstandig en effectief gebruik van applicaties realiseert.

Download Case Study

Bedankt voor je aanvraag. Download de whitepaper door te drukken op onderstaande knop.
Oeps! Er ging wat mis met het versturen. Kijk of alle velden goed zijn ingevuld

Belangrijke rol voor SelfGuide in de organisatie

Kennis en zelfredzaamheid verhogen door werkinstructies

Voor medewerkers van Moore DRV bestaat een groot deel van de dag uit het werken in applicaties. Het is cruciaal dat zij hierbij over de vereiste kennis en vaardigheden beschikken.

Werkinstructies als middel voor kennisborging & -deling inzetten.
Razendsnel uniforme werkinstructies van hoge kwaliteit maken.
Alle kennis en processen in werkinstructies en op één plek borgen.
Standaard manier van werken met werkinstructies realiseren.
(Nieuwe) medewerkers tijdens het werk digitaal begeleiden.
TOPdesk (self-serviceportal) met stapsgewijze werkinstructies vullen.

Klanten over SelfGuide

"Wij gebruiken SelfGuide om onze medewerkers zelfredzamer te maken. De investering verdient zich meer dan terug door de verhoogde productiviteit van medewerkers, tijdsbesparing bij oplosgroepen en kostenbesparing bij het onderhouden van handleidingen.”

Berry Berkenhamer

Incident Manager

Odion
Odion

“De kracht van SelfGuide zit in de eenvoud. Je maakt razendsnel een korte, complete en duidelijke instructie of handleiding. We besparen veel tijd bij het oplossen van gebruikersvragen en zien dat medewerkers zelfredzamer worden.”

Leonardo Lay

Functioneel Applicatiebeheerder

De Zijlen
De Zijlen

“Bij de migratie naar Office 365 hebben we instructies gemaakt met SelfGuide. Links naar instructies zijn o.a. op het intranet gepubliceerd. In de praktijk zagen we dat er veel vraag was naar instructies voor zowel technische problemen als nieuwe functionaliteiten.”

Martin Derks

IT Consultant & Trainer

Moore DRV
Moore DRV

"Met SelfGuide kunnen wij openbare werkinstructies via onze website beschikbaar stellen aan onze cliënten. Ze kunnen hierdoor op hun eigen tempo ondersteuning krijgen bij applicaties. Onze cliënten ervaren dit als zeer prettig."

Roy van Keulen

ICT Service Coördinator

Dimence Groep
Dimence Groep

"We ondersteunen collega's met uniforme en laagdrempelige instructies, gemaakt met SelfGuide. Collega's in het primaire proces zijn toch het liefst bezig met het behandelen van cliënten, daarom helpt het ze als instructies zo eenvoudig en eenduidig mogelijk worden aangereikt. Groeiende digitale vaardigheden zorgen voor meer tijd voor onze cliënten, meer werkplezier en lagere werkdruk, klaar voor de toekomst."

Alexander Dijk

Applicatiebeheerder

“De instructies uit SelfGuide zijn perfect voor support aan collega’s. Het voordeel voor gebruikers is dat ze te allen tijde opnieuw de werkinstructie kunnen bekijken. Daarnaast ervaren we een hogere interne klanttevredenheid en lagere kosten per melding.”

Marriëtte Smits

IT Solution Coordinator

TOPdesk
TOPdesk

“Instructies in SelfGuide vullen voor ons precies het gat op tussen tekst en video bij communicatie van informatie over onze software. Het format van de instructies zorgt ervoor dat we informatie dichter bij onze klanten kunnen brengen.”

Tim van Kester

Technical Writer

Bravis ziekenhuis
Bravis ziekenhuis

"Tijdens de AFAS implementatie hebben onze key-users on-the-go instructies gemaakt met SelfGuide. Voorheen kostte het maken van instructiemateriaal twee weken, maar met SelfGuide is dit tussendoor gegaan, zonder hier tijd voor te hoeven reserveren. Hierdoor hoefden we ons niet te focussen het tijdrovende proces dat het maken van (ouderwets) instructiemateriaal is."

Katja Hop

Functioneel beheerder ERP