Klantverhalen
>
Moore DRV

Hoe Moore DRV zelfstandig en effectief gebruik van applicaties realiseert

Accountancy kantoor Moore DRV helpt ondernemers met haar 600 medewerkers hun ambities op zakelijk én privégebied te realiseren. Door SelfGuide te integreren in het DRV klantportaal kunnen cliënten op hun eigen tempo ondersteuning krijgen.

Branche
Accountantskantoren
Aantal medewerkers
550
Hoofdkantoor
Rotterdam
"Met SelfGuide kunnen wij openbare werkinstructies via onze website beschikbaar stellen aan onze cliënten. Ze kunnen hierdoor op hun eigen tempo ondersteuning krijgen bij applicaties. Onze cliënten ervaren dit als zeer prettig."
Roy van Keulen
ICT Service Coördinator

Over Moore DRV

Accountancy kantoor Moore DRV helpt ondernemers met haar 600 medewerkers hun ambities op zakelijk én privégebied te realiseren. Kernactiviteiten zijn het samenstellen en controleren van jaarrekeningen, het verzorgen van (salaris)administraties en fiscale aangiften en het geven van financiële inzichten. Voor alle disciplines binnen de organisatie bestaat een groot deel van de dag uit het werken in applicaties. Medewerkers moeten hiervoor over de vereiste kennis en vaardigheden beschikken.

Uitdagingen bij een snelgroeiende organisatie

Moore DRV groeit hard als organisatie. Roy van Keulen, ICT Service Coördinator en SelfGuide Admin, legt uit dat dit in combinatie met het belang van applicaties voor medewerkers uitdagingen met zich meebracht:

“Bij de onboarding van nieuwe medewerkers merkten we dat het lastig was om alle werkprocessen en instructies voor het gebruik van applicaties eenduidig over te brengen. In TOPdesk, ons self-service portal, hebben we veel kennisitems. Het ontbrak echter aan uniforme en stapsgewijze uitleg voor medewerkers.”

Bij implementaties of updates van applicaties beschikken zowel de projectgroep als eindgebruikers vaak over een beperkte hoeveelheid tijd om kennis over te brengen. Voor Moore DRV was dit een reden om op zoek te gaan naar een oplossing om kennisoverdracht rondom hun applicaties op efficiënte wijze te faciliteren voor haar medewerkers.

Voordelen ten opzichte van alternatieven

Applicaties wijzigen sneller dan ooit, waardoor het van groot belang is dat instructies voor applicaties eenvoudig geactualiseerd kunnen worden. Met SelfGuide creëren en actualiseren key-users snel en eenvoudig instructies, handleidingen en trainingen op maat voor alle applicaties. Een ander belangrijk voordeel van SelfGuide voor Moore DRV is de integratie met TOPdesk. Van TOPdesk maakt de organisatie al ruim 10 jaar gebruik. Voor eindgebruikers is TOPdesk de eerste plek waar men op zoek gaat naar ondersteuning. Door de integratie maak je automatisch een TOPdesk kennisitem aan op basis van een instructie in SelfGuide.

Prettige ervaring voor eindgebruikers

Voor alle applicaties van Moore DRV worden instructies, handleidingen en trainingen in SelfGuide ontwikkeld. Alle eindgebruikers van de organisatie hebben hier toegang tot. Roy van Keulen legt nader uit hoe eindgebruikers SelfGuide ervaren:

“Eindgebruikers ervaren SelfGuide als eenvoudig en begrijpelijk. Door de vele zoekmogelijkheden vinden zij eenvoudig de gewenste ondersteuning. Bij het raadplegen van instructies geven ze daarnaast eenvoudig feedback aan key-users om de kwaliteit van de content te optimaliseren.”

Niet alle instructies zijn zichtbaar voor alle eindgebruikers. Door de functionaliteit van Content Channels worden vertrouwelijke instructies afgeschermd. Iedere instructie, handleiding of training heeft daarnaast een unieke URL, waardoor het eenvoudig is om eindgebruikers naar de juiste ondersteuning te navigeren.

Belangrijke rol voor SelfGuide

In de komende jaren zullen veel nieuwe applicaties geïmplementeerd worden bij Moore DRV. Roy van Keulen verwacht hierbij een cruciale rol voor SelfGuide:

“Vanzelfsprekend zullen er vele wijzigingen in digitale handelingen plaatsvinden door de ingebruikname van nieuwe applicaties. Ook zullen deze wijzigingen elkaar snel opvolgen. SelfGuide zal daardoor in de toekomst een steeds belangrijkere rol in gaan nemen.”

Met SelfGuide doet Moore DRV er alles aan om haar medewerkers zelfstandig en effectief te laten werken met alle applicaties binnen de organisatie. Daarnaast zullen key-users door de intuïtieve functionaliteiten van SelfGuide gestimuleerd worden om te zorgen voor uniforme, kwalitatieve en actuele instructies.

Plannen voor de toekomst

Binnen Moore DRV beseft men zich maar al te goed dat de waarde van het platform over de tijd toeneemt. Steeds meer content zal beschikbaar zijn, voor steeds meer applicaties, en medewerkers zullen er steeds meer gebruik van gaan maken. Roy van Keulen is als SelfGuide Admin verantwoordelijk voor de verdere professionalisering:

“We zijn nu bezig om een handleiding te maken per servicelijn en per kennisniveau. Deze zullen onder meer in het onboardingsproces een belangrijke rol gaan spelen.”

Ervaar zelf het gemak van SelfGuide